Ovsené vločky = zázrak prírody

Autor: Katarína Džubáková | 10.8.2014 o 16:48 | Karma článku: 8,82 | Prečítané:  2649x

Ovsené vločky sú veľmi nenápadná, ale pritom pre telo veľmi prospešná potravina, ktorá sa odporúča užívať pravidelne, ideálne každý deň. Na pohľad nie sú veľmi lákavé a aj tento prvý dojem mnohých ľudí odrádza od ich konzumovania. Ak to ale so zdravým stravovaním myslíte vážne a chcete sa o svoje telo kvalitne postarať, tak by vo Vašom jedálničku určite nemali chýbať. 

Pri rozbore ich obsahu sa skutočne ovsené vločky ukazujú ako ideálna potravina. Dokážu telu doplniť potrebnú energiu, dokonca aj pred športovými výkonmi. Ideálne je použiť túto surovinu ako súčasť raňajok, ktoré sú považované za najdôležitejšie jedlo dňa. Vďaka postupnému uvoľňovaniu energie sa deň začína ľahšie, necítite sa ospalo a môžete s úsmevom na tvári odštartovať ďalší úspešný deň. U nás doma fungujeme na pravidelných raňajkách, ktoré pozostávajú s ovsenej kaše (za recept ďakujem pánovi D., ktorý nás k tomu priviedol :-))Jej príprava je skutočne veľmi jednoduchá, na jednu lyžicu rozmixovaných ovsených vločiek používame 1dcl mlieka, alebo vody. Túto zmes uvaríte a kaša je na svete. Dochucovanie zostáva na fantázií, základ tvorí med a banány a k nim môžete pridávať rôzne ovocie, napríklad čučoriedky, maliny, žltý melón, ríbezle, hrušky,  alebo hocičo, čo Vám chutí.

Ovsené vločky sú zdrojom aj množstva minerálov, ktoré Vám môžu dopomôcť aj ku krajším vlasom, alebo nechtom. Taktiež obsahujú vitamíny skupiny B a veľmi dôležitú vlákninu, ktorá sa postará o bezproblémové fungovanie trávenia (to sa môže využiť pri problémoch so zápchou).

Tento zázrak prírody má toľko výhod, až sa to zdá byť čudné. Do svojho jedálnička by si ich mali zaradiť ľudia trpiaci srdcovo-cievnymi ochoreniami a tí, ktorí sa pasujú s vysokým cholesterolom. Okrem cholesterolu sa podieľajú aj na vyrovnávaní hladiny cukru v krvi a zabezpečení jeho rovnováhy.

Som presvedčená o tom, že tieto nenápadné vločky môžeme označiť ako zázrak prírody. Ich účinky na organizmus sú skvelé a ak premýšľate o zmene stravy, tak by mali byť Vašou prvou voľbou. Ich pozitívny vplyv na organizmus pocítite už po prvých dňoch užívania.  V kuchyni sa dajú využiť aj inými spôsobmi, nemusí to byť iba ovsená kaša. Stačí chvíľu posurfovať na internete a dopracujete sa k mnohým receptom, ktoré stojí za to vyskúšať.

Ja sa snažím všemožne vyhýbať rôznym liekom a som zástanca získavania vitamínov a minerálov z prírody, pretože tá nám toho ponúka mnoho, je ale iba na nás, ako tieto zdroje využijeme. Je jednoduché kúpiť si vitamín a zhltnúť sem tam nejakú tu tabletku, ale na čo to robiť, keď máme možnosť dopĺňať si ich pomocou stravy (kvalitnej stravy). 

Páčil sa Vám tento článok? Pridajte si blogera medzi obľúbených a my Vám pošleme email keď napíše ďalší článok
Pridaj k obľúbeným

Hlavné správy

EKONOMIKA

Bankár: Sme hákliví na ľudí, čo chodia do banky vkladať peniaze

Martin Techman tvrdí, že polovica hypoték už čoskoro zdražie.

KOMENTÁRE

Keď sa z nájomného vraha stane Superstar

Scény pri prepustení Kajínka pripomínali skôr rockový koncert.


Už ste čítali?